Publicat pe Lasă un comentariu

Cum Ne Raportăm la Tarot?

Cum ne raportam la Tarot

Etalarea/Citirea interactivă:

Privitorul alege o variantă de citire și urmărește mesajul cărților, fiind interesat de subiectul respectiv și având deschiderea de a obține niște perspective noi.

Deși citirea este

  • generală/colectivă, adică se adresează tuturor celor care au o întrebare similară pe tema respectivă

și

  • atemporală, adică indiferent de momentul în care e realizată, ea are sens pentru privitor în momentul în care o urmărește,

sincronicitatea își spune cuvântul, generând în mare parte dintre privitori impresii, reacții sau insight-uri personale. Ce facem cu ele?

Tarotul, ca orice alt suport de divinație, poate fi înțeles în contextul experienței personale, în funcție de arhitectura interioară a fiecărui privitor. Lumea capătă sens doar prin prisma propriilor ”ochi”, iar conceptul este exprimat metaforic în basmul ”Crăiasa zăpezii”, în care vrăjitorul ”a fermecat” oglinda și, înălțând-o către cer, ea s-a spart în mii și mii de fragmente, care apoi au intrat în ochii oamenilor și ”le-au otrăvit privirea”. Lumea a devenit întunecată, rea, neprimitoare, o trimitere la conținuturile noastre interne, prinse în conflicte interioare nevăzute.

#CursTarot

Sunt cel puțin două modalități de a ne raporta la informația oferită în cadrul sesiunilor de Tarot – generale sau personalizate:

A aduce mesajul în concret și a interpreta doar acțiuni/lucruri tangibile, atribuind desfășurarea vieții noastre cu precădere unor evenimente exterioare: ”depind doar de ceea ce face celălalt”,  ”soarta”, ”norocul”, etc, atitudine care ne privează de implicarea noastră conștientă în desfășurarea evenimentelor și de opțiunea de a putea acționa spre transformarea noastră 

sau

A interpreta mesajul mai ales în mod simbolic, selectând  informațiile primite, raportându-le la conținuturi interioare în rezonanță cu ele, poziționându-ne într-un spațiu interior autonom, în contact cu propria responsabilitate în alegerile, deciziile noastre, în desfășurarea evenimentelor din viața noastră. Acesta este contextul în care Tarotul își dezvăluie întreaga valoare, pentru că ne facilitează întâlnirea cu propriile imagini interne despre lumea exterioară și despre noi, ne arată ”cioburile otrăvite” din ochii interiori, ne oferă insight-ul care poate fi motorul unei schimbări personale. Din această perspectivă, avem pârghiile pentru a contribui semnificativ la amenajarea diferită a realității personale, a relațiilor noastre semnificative, a ariilor relevante pentru noi

#CartideTarot

Vă invit să descoperim împreună aceste elemente subtile și totuși atât de puternice, iar fiecare întâlnire să ne aducă tot mai aproape de conștientizare, de delicatețe în lucrul cu credințele și cu emoțiile noastre și de o relaționare cât mai echilibrată cu noi înșine și cu ceilalți!

Gânduri bune,

#TaroTerapia

#Oracole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.