Publicat pe Lasă un comentariu

TAROT & SCHIMBARE PERSONALĂ

O etalare interactivă presupune ca privitorul citirii colective să aleagă o variantă de citire și să urmărească mesajul oferit, fiind interesat de subiectul respectiv și având deschiderea de a obține niște perspective noi despre problematica respectivă, cu aplicabilitate subiectivă.

Deși citirea este generală / colectivă (se adresează tuturor celor care au o întrebare similară pe tema respectivă) și este atemporală (indiferent de momentul în care a fost făcută acea citire, ea are sens pentru privitor în momentul în care o urmărește) – fenomenul ”sincronicitate” își spune cuvântul, generând în mare parte dintre privitori impresii, reacții sau insight-uri personale. Ce facem cu ele?

Tarotul, ca orice alt suport de divinație, poate fi înțeles doar în contextul experienței subiective, în funcție de arhitectura interioară a fiecărui privitor. Lumea capătă sens doar prin prisma propriilor ”ochi”, iar conceptul este exprimat metaforic în basmul ”Crăiasa zăpezii”, în care vrăjitorul cel rău ”a fermecat” oglinda și, înălțând-o către cer, ea s-a spart în mii și mii de fragmente, care apoi au intrat în ochii oamenilor și ”le-au otrăvit privirea”. Lumea a devenit întunecată, rea, neprimitoare, o trimitere simbolică la conținuturilor noastre interne, prinse în complexe inconștiente, în conflicte intrapsihice nevăzute.

Observăm două modalități principale de a ne raporta la informația oferită în cadrul sesiunilor de Tarot (generale sau personalizate):

  • A aduce mesajul în concret și interpreta doar acțiuni și lucruri tangibile, atribuind desfășurarea vieții noastre cu precădere unor evenimente exterioare – ”depind de ceea ce face celălalt”,  ”sistemul nu mă ajută”, ”nimănui nu-i pasă de mine”, ”destinul cel rău”, ”karma”, ”norocul pe care nu-l am”, etc, iar în acest caz este probabil ca un răspuns  anume din partea arcanelor să aibă un impact emoțional foarte mare și să detemine reacții semnificative, atitudine de evitat, pentru că presupune abandonarea puterii personale și ne privează de opțiunea de a putea acționa spre transformarea noastră și a implicării noastre adaptate în evenimentele cu care ne confruntăm

sau

  • A interpreta mesajul mai ales în mod simbolic, alegând cu grijă informațiile primite, raportându-le la conținuturi interioare în rezonanță cu ele, poziționându-ne într-un spațiu interior autonom, în contact cu propria responsabilitate în alegerile, deciziile noastre, în desfășurarea evenimentelor din viața noastră. Acesta este contextul în care Tarotul își dezvăluie întreaga valoare, pentru că ne facilitează întâlnirea cu propriile imagini interne despre lumea exterioară și despre noi, ne arată ”cioburile otrăvite” din proprii ochi interiori, ne oferă insight-ul care poate fi motorul unei schimbări, a unei tranziții spre un ”Eu” mai matur și mai funcțional. Din această perspectivă, avem pârghiile pentru a contribui semnificativ la ajustarea și amenajarea diferită a realității personale, a relațiilor noastre semnificative, a ariilor relevante pentru noi.

Vă invit să descoperim împreună aceste elemente subtile și totuși atât de puternice, iar fiecare întâlnire să ne aducă tot mai aproape de conștientizare, de delicatețe în lucrul cu credințele și cu emoțiile noastre și de o relaționare cât mai echilibrată cu noi înșine și cu ceilalți!

Gânduri bune,

#TaroTerapia

#curstarot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.