Relații: Cum recunoști un partener evitant?

Relații: Cum Recunoști un Partener Evitant?

Să presupunem că ai început să te vezi cu cineva. Întâlnirile voastre merg bine, sunteți atrași unul de celălalt, vorbiți des, vă simțiți bine împreună. Și totușiîncepi să simți că ceva nu e tocmai în regulăCând? 

Cel mai adesea, imediat după o perioadă de apropiere crescută. Lucrurile păreau să meargă bine, planurile de viitor se conturau promițător.

Dar tocmai acum el/ea parcă începe să te caute mai rar. Găsește motive pentru a anula planurile facute anterior.

Când îți scrie, observi răspunsuri scurte, seci, detașate. În loc de un text elaborat, el/ea se mulțumește să îți trimită doar câteva emoticoane.

Tu te simți neliniștit(ă), confuz(ă), tânjești după atenția acestei persoane.

Ai vrea să recreezi acea atmosferă specială cu el/ea.

Te întrebi dacă ai făcut ceva greșit.

Dacă îți sună familiar, probabil ești cu o persoană cu un stil de atașament evitant.

O persoană cu un stil de atașament evitant are o spaimă de intimitate profundă, mai ales în plan emoțional.

În copilăria unei astfel de persoane e posibil ca nevoile sale să fi fost ignorate sau neglijate, deci pentru a supraviețui în plan afectiv persoana a încetat să mai caute susținere, să depindă de atenția celor din jur.

A învățat să își ignore semnalele afective și să le evite, pe cât posibil, pe ale celorlalți.

Apropierea emoțională și intimitatea profundă au devenit un potențial pericol pentru el/ea.

 Cum recunoști un partener evitant?

  • El/ea insistă pe independența sa sau se declară des autosuficient(ă) – ”Mă simt bine pe cont propriu, nu am nevoie de alții”, ”Așa m-am obișnuit și îmi place!”
  • E o persoană seducătoare, galantă, dar cu o imagine nerealistă despre relații – se poate simți ofensat(ă) foarte repede și se poate distanța la cel mai mic semn de opoziție din partea ta
  • Când tu îți exprimi sentimentele, replicile partenerului pot fi ironice, reci sau dure: ”Ești cam sensibil(ă). Chiar trebuie să dramatizăm?”
  • Se agață de o fostă relație – cel mai adesea idealizată – ca de un scut, pentru a te ține la distanță – ”Am iubit mult, nu voi mai iubi niciodată ca atunci”, ”Nu sunt vindecat(ă), nu pune presiune pe mine”
  • Nu închide complet ușa relațiilor trecute – încă ar putea vorbi cu foștii parteneri, pot fi amici / confidenți
  • Își mențiune opțiunile prezente deschise – primește diverse mesaje, invitații de la mai multe persoane, flirtează des – ”care e problema? sunt o persoană sociabilă”
  • Evită discuțiile despre sentimente / relație: ”Iar vrei să vorbim despre prostiile astea? Cauți ceartă?”
  • Intră des în relații cu persoane indisponibile – căsătorite sau aflate la distanță
  • Are ascunzișuri, secrete, zone umbroase. Ține foarte mult la spațiul său privat și îi place să-și intrige partenerul cu diverse jocuri și tertipuri

Tu ce regăsești în descrierea de mai sus?

Semnale din Tarot despre un partener evitant: află cum să extragi informații relevante despre partenerul / relația ta cu ajutorul Tarotului din Cursul de Tarot Intuitiv cu Metoda TaroTerapia: Învață Tarotul în 4 ore

Alte Articole Tarot
Cele mai noi produse
Produse cu discount
AcasaMagazin
Caută
Cont