Semnificație cărți Tarot Arcanele majore articol TaroTerapia

Semnificație cărți Tarot • Arcanele majore

Ai vrea să înveți să interpretezi Tarotul și tot cauți pe net ”semnificație cărți Tarot”?  Citește acest articol și află semnificațiile de bază ale cărților-cheie din pachetul tău de Tarot: arcanele majore.

Arcanele majore din Tarot aduc în scenă personaje esențiale, evenimente importante și lecții de viață semnificative. Cele 22 de arcane majore (cărți Tarot) descriu o călătorie cu diferite etape, experiențe pe care fiecare om le poate traversa, cu începuturi, tranziții și încheieri, creșterea, dragostea, întâlnirile importante, provocările, transformarea. Când apar într-o citire de Tarot, arcanele majore pot indica momente esențiale, care pot avea un impact profund asupra vieții cuiva. Vezi și: cum alegi pachetul de cărți de Tarot potrivit?

Să începem!

Arcana 0 – Nebunul

Nebunul Tarot

Nebunul simbolizează potențialul, deschiderea, spontaneitatea, aventura, surpriza. Această arcană indică un spirit liber, dorința de a explora viața fără planuri, limitări sau prejudecăți. Nebunul te îndeamnă să te eliberezi de teamă, de tendința de a controla și să te deschizi către noi orizonturi.

Nebunul e un personaj plin de curiozitate și spirit de aventură. Imaginează-ți-l ca pe un explorator entuziast, care vrea să descopere lucruri noi, să traiscă momentul, să se distreze fără să aibă planuri, fără frică sau idei preconcepute. Arcana Nebunului te îndeamnă să fii deschis(ă) și să încerci lucruri noi, experiențe inedite, comportamente altfel. Nebunul te încurajează să te joci și să descoperi –  gândește-te la el ca la un prieten care te îndeamnă să îmbrățișezi aventura și să fii mereu receptiv(ă) la surprizele vieții.

Citește și 7 metode practice pentru interpretarea Tarotului

Arcana I – Magicianul

Magicianul Tarot

Magicianul poate reprezenta un nou început. El este un maestru al transformării, un bun comunicator, poate simboliza o minte ageră, potențialul tău creativ, capacitatea de a-ți pune ideile în acțiune. Magicianul te încurajează să observi și să-ți folosești resursele pentru a obține experiențele dorite.

Magicianul este un comunicator excelent și are o minte foarte ageră. Gândește-te la Magician ca la un prieten care te inspiră, care vorbește mereu despre posibilități noi și începuturi pline de entuziasm.

Când vezi Magicianul într-o citire, poate fi un îndemn să pui la treabă ”bagheta magică” din interiorul tău – amintește-ți că ai puterea de a-ți transforma ideile în realitate. Magicianul te încurajează să fii atent(ă) și să folosești resursele din jurul tău pentru a trăi experiențele pe care le visezi. Poate fi vorba despre idei creative sau despre abilități speciale pe care le poți dezvolta.

Magicianul e acel prieten care te încurajează să crezi în tine și în potențialul tău. Te îndeamnă să fii creativ(ă), să-ți pui gândurile în acțiune și să descoperi ce noutăți poți aduce în lumea ta.

Arcana II – Marea Preoteasă

Marea Preoteasa Tarot

Arhetip al nopții, al cunoașterii și înțelegerii profunde, Marea Preoteasă te invită să te conectezi cu intuiția ta și să cauți răspunsurile în interior. Ea te îndeamnă să nu te grăbești și să privești dincolo de ceea ce este evident.

Imaginează-ți că te întâlnești cu gardianul cunoașterii profunde, cu acea voce interioară care îți șoptește răspunsurile pe care le cauți și îți arată căile ascunse. Ea îți spune să nu te grăbești, ci să mergi pe drumul tău cu răbdare și atenție. Marea Preoteasă te învață să privești dincolo de ceea ce este evident, să explorezi lumea subtilă a semnelor și presimțirilor.

Acest ghid nocturn îți poate arăta că necunoscutul nu este înfricoșător, ci poate fi un moment special pentru tine. Te încurajează să fii curios (curioasă) și să ai încredere în propria capacitate de a descoperi adevăruri adânci. Marea Preoteasă te invită să porți cu încredere lanterna intuiției tale, care îți arată nevăzutul și te protejează în călătoria ta.

Gândește-te la Marea Preoteasă ca la o prietenă înțeleaptă, care îți arată misterul și frumusețea nopții și îți șoptește că răspunsurile la întrebările tale pot fi găsite în adâncurile sufletului tău.

Citește și 7 motive pentru a folosi Tarotul Lenormand

Arcana III – Împărăteasatarot thelema lo scarabeo

Împărăteasa reprezintă energia feminină, fertilitatea, creativitatea, spiritul matern, protecția. Această arcană te încurajează să te conectezi cu corpul și cu emoțiile tale, să experimentezi generozitatea, dăruirea, senzualitatea.

Imaginează-ți Împărăteasa ca pe o emblemă a puterii și delicateții feminine, un ghid înțelept, gata să te îndrume prin lumea simțurilor și a emoțiilor tale.

Împărăteasa îți sugerează să te bucuri de conexiunea cu corpul tău și să acorzi atenție emoțiilor tale. Te încurajează să experimentezi generozitatea, să îți arăți iubirea prin fapte și să oferi ajutor celor din jur. Împărăteasa te învață despre bucuria de a te dedica și a dărui, despre modul în care poți face bine prin gesturi afectuoase față de celălalt.

Împărăteasa te invită la o petrecere a simțurilor, unde poți explora lumea senzualității și a creativității tale. Este esențial să-ți asculți emoțiile și să le îmbrățișezi, așa cum o mamă își îmbrățișează cu grijă copilul. Împărăteasa te învață despre frumusețea interioară și exterioară, te invită într-o călătorie în lumea inimii, a simțurilor și a darurilor, în care fiecare pas e impregnat cu înțelepciune și iubire.

Arcana IV – ÎmpăratulSemnificație cărți Tarot Împăratul Arcane majore interpretare

Împăratul simbolizează energia masculină, stabilitatea, autoritatea. El poate indica un bărbat puternic, disciplinat, responsabil. Împăratul te îndeamnă să-ți folosești rațiunea, pragmatismul și puterea pentru a-ți atinge obiectivele. Vezi aici un articol detaliat despre semnificația arcanei Împăratului

Arcana V – Papa

Papa Tarot semnificatie

Papa (Hierofantul) reprezintă o figură înțeleaptă, un lider care oferă îndrumare și suport celor din jur, un mediator. El îți amintește de importanța valorilor și a principiilor și de necesitatea ca lucrurile să fie făcute în mod convențional.

Papa este un profesor care crede cu tărie în valorile și principiile sale, bazate pe abordarea tradițională, convențională. Imaginează-ți-l ca pe un mentor înțelept, care te îndeamnă să faci lucrurile ca la carte, un călăuzitor care nu te lasă să te abați de la calea cunoscută și acceptată de ceilalți pentru a face alegeri bune în situația despre care întrebi. Hierofantul este, de asemenea, un reminder că valorile și principiile tale sunt fundamentale situația dată. Papa te încurajează să respecți regulile, promițând armonie și echilibru în lumea ta.

Arcana VI – Îndrăgostiții

Indragostitii Tarot

Îndrăgostiții simbolizează dragostea, pasiunea și alegerile care iau în calcul sentimentele. Această arcană te provoacă să-ți asculți inima și să alegi pornind de la ceea ce simți. Îndrăgostiții te invită să prioritizezi conexiunile emoționale și să fii deschis către noi experiențe romantice.

Îndrăgostiții sunt o invitație la a explora lumea sentimentelor și a te bucura de frumusețea conexiunilor emoționale. Această arcană îți amintește că dragostea și pasiunea sunt aspecte esențiale ale vieții și că e important să acorzi atenție inimii tale atunci când faci alegeri în relații.

Citește și Ce tipuri de oracole există și cum le folosești?

Arcana VII – Carul

Lo Scarabeo Tarot

Carul este simbolul mișcării și al progresului. Această arcană te încurajează să faci eforturi susținute și să te concentrezi asupra obiectivelor tale. Carul îți amintește că tu deții controlul asupra propriei călătorii.

Imaginează-ți o aventură în care tu ești călărețul, iar drumul este plin de provocări, dar și de recompense. Arcana Carului îți sugerează să depui eforturi susținute și să te concentrezi asupra obiectivelor tale, îți spune să fii hotărât(ă) și să mergi înainte cu curaj. Carul îți aduce aminte că tu deții controlul asupra propriilor pași și că tu stabilești direcția. Această carte îți arată că ești capabil(ă) să faci alegeri și să mergi înainte, indiferent de provocările pe care le întâlnești. În momentele în care simți viața ca pe o călătorie dificilă, Carul îți oferă încredere că poți depăși orice obstacol. Învață să-ți stabilești obiectivele juste și să mergi spre ele cu determinare.

Citește și Decizii importante? Vezi cum te poate ajuta Tarotul

Arcana VIII – Puterea

78 Cărți Tarot Arcanum Lo Scarabeo

Puterea simbolizează curajul, puterea interioară, autocontrolul. Această arcană te încurajează să-ți stăpânești impulsurile și să lucrezi cu fricile tale. Puterea indică o energie calmă, centrată, care poate îmblânzi instinctele sălbatice. Este timpul să-ți cunoști adevărata putere interioară și să depășești cu grație obstacolele.

Puterea este simbolul unei forțe interioare remarcabile, pe care o poți descoperi în tine. Este ca și cum ai avea un super-erou în interiorul tău, care te încurajează să îți alegi cu grijă bătăliile și să îți stăpânești pornirile de moment. Această carte îți amintește că poți lucra cu fricile tale. Puterea simbolizează energia calmă și centrată care îmblânzește instinctele sălbatice. Este ca și cum ai avea o prietenă înțeleaptă care te învață să fii puternic(ă) și grațios (grațioasă). Această arcană îți spune că e momentul să îți cunoști adevărata ta putere interioară și să înveți cum să depășești provocările vieții cu eleganță. Așadar, în momentele dificile, când simți că lucrurile devin copleșitoare, Puterea este acolo să te ghideze.

Arcana IX – Eremitul

etalari dragoste curs tarot

Eremitul este un pelerin, un călător solitar în căutarea înțelepciunii și a răspunsurilor profunde. Această arcană te invită la introspecție, te încurajează să te retragi în liniște și să cauți răspunsurile în tine însuți/însăți.

Iată câteva lucruri pe care le poți învăța de la Eremit:

 • Uneori, pentru a găsi răspunsurile potrivite, trebuie să te retragi în liniște și să-ți lași gândurile să se așeze
 • Este important să te asculți și să îți urmezi propria voce interioară
 • Înțelepciunea vine cu experiența și cu timpul
 • Nu te grăbi!

Citește și Cum folosești Tarotul în viața de zi cu zi?

Arcana X – Roata Norocului

Pre-Raphaelite Tarot

Roata Norocului simbolizează ciclurile vieții, schimbările inevitabile, oportunitățile mari. Această arcană te învață că totul se află în mișcare și că pot apărea întorsături neașteptate. Roata Norocului te încurajează să fii deschis la schimbare și te invită să te adaptezi la ceea ce vine.

Iată câteva lucruri pe care le poți învăța din această arcană:

 • Viața e caracterizată de schimbare permanentă
 • Este important să fii deschis(ă) la schimbare și să te adaptezi la ceea ce vine
 • Oportunitățile mari pot apărea atunci când te aștepți mai puțin
 • Vezi schimbările ca pe o oportunitate de a învăța și de a crește

Arcana XI – Justiția

Justitia Tarot arcane majore

Justiția simbolizează echilibrul, dreptatea, corectitudinea, cauza și efectul. Această arcană te încurajează să rămâi sincer(ă) și corect(ă), ea sugerează logica, adevărul, claritatea și îți arată că acțiunile tale vor avea consecințe.

Imaginează-ți această arcană ca pe un judecător care te învață despre corectitudine și despre consecințele acțiunilor tale. Această arcană te îndeamnă să fii sincer(ă), corect(ă) și să înțelegi că fiecare acțiune pe care o întreprinzi va avea un efect.

Justiția te învață despre echilibru despre importanța alegerilor bune, ca un prieten înțelept care îți arată că adevărul și claritatea sunt esențiale în viață. Îți amintește că trebuie să fii consecvent(ă) și să acționezi în mod onest, deoarece fiecare decizie pe care o iei va avea un impact asupra ta și a celor din jur. Justiția te încurajează să te ghidezi după principii raționale și să faci alegeri care aduc armonia în viața ta.

Arcana XII – Spânzuratul

Spanzuratul Tarot

Spânzuratul simbolizează suspendarea, sacrificiul, perspectivele schimbate. Această arcană te încurajează să vezi lucrurile dintr-un alt unghi și să fii pregătit să renunți la ceea ce nu îți mai folosește.

Această carte îți amintește că uneori e nevoie să renunți la lucruri, relații sau idei pentru a merge mai departe. Spânzuratul te încurajează să fii deschis(ă) la schimbare și să fii pregătit(ă) să privești situația dintr-o altă perspectivă,  să fii dispus(ă) să renunți la ceea ce nu îți mai folosește. Această arcană te învață că uneori e nevoie să suspenzi anumite lucruri sau să faci sacrificii pentru a progresa și pentru a-ți atinge obiectivele. Mesajul său este că te poți elibera de greutăți și constrângeri pentru a-ți urma calea cu mai multă ușurință și claritate. Spânzuratul te încurajează să ai încredere în tine, chiar și atunci când lucrurile par dificile sau confuze.

Arcana XIII – Moartea

Moartea Tarot semnificatie

Moartea simbolizează schimbarea inevitabilă și transformarea radicală, sfârșitul unui ciclu și începutul altuia. Moartea te îndeamnă să lași în urmă vechiul și să fii deschis(ă) la experiențe noi.

Moartea te învață despre natura inevitabilă a schimbării. Lecția ei e că atunci când un lucru se termină, se face loc pentru altul nou și interesant. Această carte îți amintește că schimbarea este o parte normală a vieții, te încurajează să lași în urmă trecutul și să te pregătești pentru ce vine. Această arcană îți sugerează să lași să plece lucrurile care nu mai sunt utile sau bune pentru tine, pentru a face loc oportunităților noi și posibilității de a te dezvolta.

Moartea e un mesager care îți transmite că este timpul să faci loc pentru ceva nou și să te pregătești pentru aventurile care vin. Învață de la această arcana că schimbarea este firească și că, deși poate fi dificilă, e esențială pentru creșterea și evoluția ta.

Arcana XIV – Temperanța

Temperanta Tarot arcane majore

Temperanța simbolizează echilibrul, armonia, calea de mijloc. Această arcană te încurajează să ai răbdare, să-ți găsești echilibrul interior și să nu faci excese.

Temperanța îți amintește că e important să eviți extremele și să îți menții centrul, indiferent de provocările cu care te confrunți, te învață să jonglezi cu diferite aspecte ale vieții tale și să menții un echilibru între ele.

Citește și Ghidul începătorului în Tarot

Arcana XV – Diavolul

Diavolul Tarot arcane majore Gregory Scott

Diavolul simbolizează materialismul, tentațiile, dependențele, limitările autoimpuse. Această arcană te avertizează cu privire la influențele negative care te pot împiedica să-ți atingi adevăratul potențial. Diavolul te îndeamnă să te eliberezi de legăturile care te țin captiv și să cauți libertatea interioară prin conștientizare și autocunoaștere.

Arcana XVI – Turnul

Turnul Tarot Pictorial Key Tarot Lo Scarabeo

Turnul simbolizează schimbările bruște și eliberarea. Această arcană indică prăbușirea unor structuri care nu-ți mai fac bine. Deși poate anunța o experiență dureroasă, Turnul te încurajează să vezi această transformare ca pe o oportunitate de a renunța la ceva vechi și fragil pentru a putea construi ceva nou și puternic.

Arcana XVII – Steaua

Steaua Tarot arcane majore Light Seer's

Steaua simbolizează speranța, inspirația, optimismul, vindecarea. Această arcană îți promite lumină în momentele întunecate și te încurajează să ai încredere în viitor. Steaua te îndeamnă să-ți urmezi visurile și să te deschizi către ghidare din planul superior.

Citește și Cum combini citirile de Tarot cu oracolele?

Arcana XVIII – Luna

Luna Tarot

Luna simbolizează inconștientul, repetițiile, ciclurile interioare. Această arcană te invită să-ți explorezi adâncurile emoționale și cele mai profunde frici. Luna aduce la suprafață aspecte ascunse ale sinelui tău și te îndeamnă să descoperi cât mai mult despre dorințele din spatele angoaselor tale.

Arcana XIX – Soarele

Soarele Tarot arcane majore

Soarele simbolizează bucuria, cheful de viață, reușita, notorietatea. Această arcană te încurajează să te bucuri de adevăr, lumină și căldură. Soarele aduce optimism și încredere și te ajută să-ți pui în valoare calitățile.

Arcana XX – Judecata

Judecata Tarot semnificatie

Judecata simbolizează renașterea, evaluarea, transformarea profundă. Această arcană te încurajează să faci o analiză sinceră a vieții tale și să-ți asumi responsabilitatea pentru acțiunile tale. Judecata te eliberează de trecut, te îndeamnă să te ridici și să începi o viață nouă.

Arcana XXI – Lumea

Lumea Tarot arcane majore Cosmic Tarot TaroTerapia

Lumea arată finalul unei călătorii, atingerea scopurilor, o înțelegere profundă a experiențelor trecute, acceptarea și integrarea lor. Lumea te invită să abordezi viața cu încredere și cu înțelepciune. Este momentul în care îți recunoști unicitatea și te simți împlinit.

Te invit să te lași purtat de energia acestor arhetipuri și să reflectezi asupra modului în care te pot însoți în experiențele tale. Amintește-ți că tu ești călătorul, iar arcanele majore pot fi ghizi valoroși în descoperirile tale.

Călătorie inspirată!

Cauți răspunsuri rapide și utile la întrebările tale arzătoare? Vrei să începi să-ți folosești pachetul de Tarot și să interpretezi cărțile cu încredere pentru tine/ceilalți? Vezi Cursul de Tarot Intuitiv cu Metoda Taroterapia și intră în lumea fascinantă a Tarotului!

Învață să descifrezi rapid secretele cărților de Tarot, să combini semnificațiile arcanelor, să-ți dezvolți intuiția și să obții informații, îndrumări în legătură cu orice subiect care te interesează! Prin numeroase exemple, exerciții, studii de caz vei putea învăța rapid tehnicile de interpretare a Tarotului. Alătură-te comunității noastre pasionate de Tarot și pregătește-te pentru o aventură fascinantă în universul arcanelor!

curs de tarot rapid practic intuitiv cu metoda taroterapia

Magazin Tarot online:

78 carti tarot good karma tarot engleza

Tarot Interactiv #TaroTerapia

Semnificație cărți Tarot • Împăratul

Articole recente

Relații: Cum Recunoști un Partener Evitant?
Citește articolul
Cărți de Tarot: Cum alegi pachetul potrivit? Cărți Tarot începători
Citește articolul
Tarotul iubirii cum te iubește partenerul tău
Citește articolul
Semnificație cărți Tarot Arcanele majore articol TaroTerapia
Citește articolul
0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău e golÎnapoi la magazin