Vrei să înveți să interpretezi Tarotul Ghidul începătorului

Vrei să înveți să interpretezi Tarotul? Ghidul începătorului

Dacă te pasionează Tarotul și abia ai început să-l explorezi, ai nevoie de câteva elemente simple pentru a descoperi mesajele arcanelor. Deși mulți tind să creadă că au nevoie de abilități speciale pentru a lucra cu Tarotul, ceea ce te-ar putea ajuta să te familiarizezi cu cărțile ar fi: puțin know-how, un pachet de cărți de Tarot, curiozitate și deschidere către înțelesuri noi sau neașteptate.

Iată câteva îndrumări utile pentru tine dacă ești la început în studiul Tarotului:

Vrei să înveți să interpretezi cartile de Tarot? Ghidul începătorului

1. Alege un pachet de cărți de Tarot care îți place

Optează pentru acel pachet de cărți care te atrage, cu care simți că rezonezi. Ajută să ai la îndemână un pachet cu imagini pe care le poți interpreta intuitiv.

Un set de cărți de Tarot cu imagini clare, ușor de distins și interpretat, cu o tematică pe gustul tău îți va ușura călătoria și, prin urmare, nu vei petrece ore întregi încercând să traduci ce îți transmit arcanele respective.

Evită acele seturi cu detalii abstracte, mai ales în această fază, de inițiere. Mai multe îndrumări despre cum să alegi pachetul tău de Tarot poți găsi aici.

2. Învață bazele Tarotului

Semnificația elementelor sau a numerelor sunt detalii de bază pentru a te orienta în lumea arcanelor.

Pentru început, familiarizează-te cu cu cele 4 elemente: aer, foc, pământ, apă. Învață să le recunoști în fiecare arcană și creează legătura cu semnificația lor: aerul e reprezentat de săbii și indică aspecte ale minții, focul e reprezentat de bâte și indică pasiune, creativitate, pământul e reprezentat de monede și sugerează lucruri concrete, apa e indicată de cupe și se referă la emoții, relaționare. Un bun punct de plecare în studiul bazelor Tarotului îl poți găsi aici.

3. Ia-ți notițe

Ține un jurnal, scrie informațiile învățate și semnificațiile citirilor tale, te va ajuta să memorezi mai ușor. Te poți întoarce la el de câte ori simți nevoia și vei progresa mult mai repede în procesul tău de învățare.

4. Extrage zilnic o carte din Tarot

Lucrând zilnic cu pachetul tău de Tarot vei reuși să te conectezi rapid cu semnificațiile cărților. Dimineața poți extrage o carte, cerând o îndrumare, iar seara poți observa ce s-a întâmplat peste zi. Așa vei reuși să obții înțelesuri noi pentru fiecare arcană.

5. Ascultă-te

Lucrul cu Tarotul presupune spațiu și timp pentru tine, un mod de a fi în aici și acum. Observă ce se întâmplă în interiorul tău lucrând cu arcanele. Vei reuși să fii tot mai prezent în propria viață și să vezi din ce în ce mai clar care sunt nevoile, dorințele, intențiile tale autentice.

6. Deschide-te

Tarotul este o poartă către o multitudine de interpretări și te invită la flexibilitate în lucrul cu interiorul tău, cu emoțiile, credințele, fanteziile, amintirile sau planurile tale. Pachetul tău de Tarot te poate învăța să renunți la tendința de a controla realitatea și îți poate oferi niște perspective uimitoare. Te vei obișnui să tolerezi incertitudinea și să fii deschis la orice poate apărea spontan.

7. Relația arcană-corp

Poți observa ce reacții trezește în corpul tău o anumită arcană, unde și cum se simte conexiunea cu energia cărții respective. Plecând de la senzații, poți obține intuitiv mesaje despre situția pe care o explorezi cu ajutorul Tarotului și vei personaliza raportul tău cu arcanele.

8. Exersează

Practica ta este esențială pentru a te simți confortabil lucrând cu Tarotul, așa că dedică-te pasiunii tale și încearcă să faci interpretări pe orice temă care te interesează. Nu te teme să greșești, chiar și interpretările „greșite” îți pot aduce elemente cheie despre ceea ce vrei să afli. Tarotul nu este doar un instrument al minții, ci o oglindă pentru toate aspectele tale esențiale. Vei observa că, de multe ori, ceea ce încerci să definești logic este înlocuit cu mesaje mult mai profunde, cu ceea ce ai nevoie să afli cu adevărat.

Tu ce metode preferi pentru a învăța Tarotul?

Descoperă Cursul de Tarot Intuitiv cu Metoda Taroterapia și intră în lumea fascinantă a Tarotului!

Vei învăța să descifrezi secretele cărților de Tarot, să combini semnificațiile arcanelor, să-ți dezvolți intuiția și să obții informații, îndrumări în legătură cu orice subiect care te interesează. Prin numeroase exemple, exerciții, studii de caz vei putea învăța rapid tehnicile de interpretare a Tarotului. Alătură-te comunității noastre pasionate de Tarot și pregătește-te pentru o aventură fascinantă în universul arcanelor!

Tarot Online TaroTerapia:

Articole recente

Semnificație cărți Tarot Arcanele majore articol TaroTerapia
Citește articolul
Ce tipuri de cărți oracol există și cum le folosești?
Citește articolul
Tarot interactiv: Cum ne raportăm la Tarot?
Citește articolul
Cărți oracol cum le folosești împreună cu pachetul tău de cărți de Tarot articole TaroTerapia
Citește articolul
0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău e golÎnapoi la magazin